Tudi midva sva čreda
V korak s konjem

Vsem konjarjem, ki si želite razširiti obzorja in svoje znanje jahanja ter dela s konji še nadgraditi, smo na voljo preko celega leta na našem ranču ali v vašem hlevu.

 

Če imate težave s šolanjem konja, se vam zdi, da imate t.i. "problematičnega" konja in ste se znašli pri delu z njim v slepi ulici, ali pa preprosto iščete odgovore na vprašanje kako postati boljši jahač in konjar, lahko pomoč poiščete pri nas.

 

Poleg znanja na področju dela s konji in jahanja po principih naravnega konjarstva, nas odlikuje tudi obširno znanje dela s konji islandske pasme, saj se z delom s konji, jahanjem in oskrbo konj ukvarjamo že več kot desetletje.

Za konjarje

Naš osnovni učni program je celostno učenje dela s konji in jahanje po principih naravnega konjarstva. Ta pristop do konja vključuje spoznavanje konja v celoti, njegovo razmišljanje, način odzivanja in sporazumevanja, kar spoznamo preko dela na tleh, nato pa tudi učenje tehnike jahanja, ki upošteva vse prej osvojene principe in tako jahaču, kot konju, nudi prijetno jahalno izkušnjo.

 

Spodbujamo gradnjo odnosa s konjem, ki temelji na medsebojnem zaupanju in spoštovanju ter razumevanju, da konj ni samo orodje za dosego cilja ali hrbet, ki nas mora prenašati naokoli, temveč živo bitje, ki se ob pravilnem pristopu veseli druženja z nami ravno tako, kot mi z njim.

 

Uvodnih nekaj ur preživimo izključno s konjem na tleh, da spoznamo principe njegovega razmišljanja in našega nadaljnega delovanja, vsaka naslednja učna ura pa je sestavljena iz dveh delov, in sicer najprej delamo s konjem na tleh (igranje s konjem), nato pa se v drugem delu še povzpnemo na njegov hrbet.

Za posameznike, ki se srečujejo s težavami pri delu s svojim konjem, nudimo treninge in svetovanje na našem ranču ali na vaši lokaciji.

 

Nudimo pomoč pri učenju mladih konj in ujahovanju, pa tudi pri delu s t.i. "problematičnimi" konji ter pri prevzgoji po principih celostnega pristopa h konju in naravnega konjarstva.

 

Pri reševanju problemov delamo vedno v kombinaciji - delo s konjem in delo z lastnikom in konjem, saj je bistvenega pomena vzpostavitev novih načinov delovanja znotraj partnerstva lastnika in konja, da bosta lahko uživala sadove svojega dela tudi, ko nas ne bo zraven.

Za vse navdušence islandske pasme konj nudimo svetovanje in treninge posebej prilagojene tej pasmi, saj so islandci znani po večjem številu hodov, kot večina ostalih pasem in je delo z njimi potrebno temu prilagoditi.

 

Na nas se lahko obrnete, če imate islandskega konja, pa izkušenj s to pasmo še nimate, ali pa si želite svoje znanje dela z njimi in jahanja še nadgraditi.

 

Nudimo tudi pomoč pri pripravi konj in jahačev posebej za tekmovanja v jahanju islandskih konj, saj nas odlikuje večletno udejstvovanje na tovrstnih tekmovanjih in obširne izkušnje na področju dela z in jahanja islandskih konj.

Veter v grivi

© 2015 by Ajda Mav, s.p.