Za odrasle

Za odrasle konjeljubce ponujamo vrsto doživetij s konji, vse od prvega stika s konjem in spoznavanja teh prečudovitih živali, učenja dela z njimi in jahanja po principih celostnega in empatičnega konjeništva, pa vse tja do posebnih delavnic s pomočjo konj.

 

Konji so po naravi izredno senzibilna bitja, ki nas s svojimi izostrenimi čuti opomnijo na vse tisto o nas samih in o naši okolici, kar sami pogosto pozabljamo ali jemljemo za samoumevno. Da bi bili boljši partnerji, delavci, sodelavci, starši, otroci in prijatelji, se lahko veliko naučimo od konj, saj je njihova čreda kompleksna, vendar fleksibilno organizirana skupina, v kateri vsak posameznik igra pomembno vlogo, podobno kot v socialnih združenjih in organizacijah človeka.

 

Vse ljubitelje konj, ki bi želeli postati odlični tudi v sedlu, spoznavamo z vrednotami konjarja, ne samo jahača. Verjamemo namreč, da je spoznavanje konjeve narave, njegovih vrednot in načina komunikacije bistvenega pomena pri učenju jahanja, saj s tem dodatnim znanjem dobimo vpogled v konja, ki nam omogoča bolj varno in prijetnejšo ježo za oba.

Konjtakt

Prvi stik s konjem in spoznavanje blagodejnih in sproščujočih učinkov njihove bližine na vsakega, ki se je temu pripravljen odpreti.

 

V današnjem, vse pogosteje prenatrpanem urniku, si posameznik vedno bolj poredko vzame čas zase in za umirjanje ter sproščanje svojega uma, telesa in duha. V dobi vsakodnevne prenasičenosti z informacijami, je še kako pomembno privoščiti si odmor od poplave podatkov v naši glavi in okrog nas, ter se osredotočiti vsaj za nekaj trenutkov le na tisto, kar nas sprošča, nam daje občutek mirnosti in nas razveseljuje ter polni z novo energijo.

 

Z nami lahko to doživite in se sprostite ter "napolnite svoje baterije" v toplem objemu narave in ob pomirjajoči konjski energiji.

Šola empatičnega konjeništva

Naš osnovni učni program je celostno učenje dela s konji in jahanje po principih empatičnega konjeništva. Ta pristop do konja vključuje spoznavanje konja v celoti, njegovo razmišljanje, način odzivanja in sporazumevanja ter značilnosti njegovega gibanja, kar spoznamo preko dela na tleh, nato pa tudi zavedanje lastnega telesa, umskega in čustvenega stanja ter tehnik za jahanje, ki upoštevajo vse prej osvojene principe in tako jahaču, kot konju, nudijo prijetno jahalno izkušnjo.

 

Spodbujamo gradnjo odnosa s konjem, ki temelji na medsebojnem zaupanju in spoštovanju ter razumevanju, da konj ni samo orodje za dosego cilja ali hrbet, ki nas mora prenašati naokoli, temveč živo bitje, ki se ob pravilnem pristopu veseli druženja z nami ravno tako, kot mi z njim.

 

Uvodnih nekaj ur preživimo izključno s konjem na tleh, da spoznamo principe njegovega razmišljanja in našega nadaljnega delovanja, naslednje učne ure pa so sestavljene iz dveh delov, in sicer najprej delamo s konjem na tleh (igranje s konjem), nato pa se v drugem delu še povzpnemo na njegov hrbet, če smo skupaj s konjem za to pripravljeni. V ospredju učenja je premagovanje ovir na področjih samozavedanja in lastne motorike ter komunikacije in usklajevanja v gibanju s konjem.

Kiron

S konji je možno početi veliko več, kot jih le jahati in, če pozorno prisluhnimo, nas lahko naučijo veliko o nas samih. 

 

Program coachinga s konji - Kiron je namenjen vsem tistim, ki bi s pomočjo spoznavanja izredno senzibilne narave konja želeli spoznati samega sebe in se naučili čim bolj optimalno delovati na vseh področjih svojega življenja.

 

Presenečeni boste, ko boste spoznali kako tesno so vrednote konjskega sveta povezane z vrednotami našega okolja in kako močno se spremeni naše življenje, ko smo pripravljeni prisluhniti intuiciji in zakonitostim, ki poganjano oba svetova.

 

Demetra

Program terapij s pomočjo konj Demetra je namenjen tistim, ki se soočate s posledicami travmatičnih izkušenj ali doživljate kakršnokoli obliko osebne stiske.

 

Konji so izvrstni terapevti in preživljanje časa z njimi nam lahko pomaga premagati marsikatero posledico travmatične izkušnje in težkih življenjskih obdobij. Pomagajo se nam umiriti, se povezati s samim seboj in najti odgovore, ki smo jih iskali.

 

Darilni boni

Odlično darilo za vse ljubitelje konj, ne glede na starost in velikost!

 

© 2015 by Ajda Mav, s.p.