Za otroke

Otroci lahko s spoznavanjem konj pri nas začnejo na malc e bolj razširjen način saj verjamemo, da se za vsakega konjskega navdušenca najde primeren čas, način in konjiček, ki bo za vedno spremenil njegov pogled na svet konj.

 

Ker otroci pri nas dobijo obsežno izkušnjo druženja in spoznavanja s konjem ter učenja dela z njim ter jahanja, ne bi mogli tega poimenovati le šola jahanja, ampak šola empatičnega konjeništva. Poleg tega, da pri učenju sledimo principom empatičnega konjeništva, je tudi oprema, ki jo uporabljamo pri delu s konji in jahanju, drugačna - nežnejša in konju prijaznejša, naš moto pa je: Spoštuj konja, ga ceni in neguj!

Šola empatičnega konjeništva
 

Otroci od 8 do 18 let

Počitniški tabor s konji
 

Otroci od 5 do 16 let

Naš osnovni učni program je celostno učenje dela s konji in jahanje po principih empatičnega konjeništva. Ta pristop do konja vključuje spoznavanje konja v celoti, njegovo razmišljanje, način odzivanja in sporazumevanja ter značilnosti njegovega gibanja, kar spoznamo preko dela na tleh, nato pa tudi zavedanje lastnega telesa, umskega in čustvenega stanja ter tehnik za jahanje, ki upoštevajo vse prej osvojene principe in tako jahaču, kot konju, nudijo prijetno jahalno izkušnjo.

 

Spodbujamo gradnjo odnosa s konjem, ki temelji na medsebojnem zaupanju in spoštovanju ter razumevanju, da konj ni samo orodje za dosego cilja ali hrbet, ki nas mora prenašati naokoli, temveč živo bitje, ki se ob pravilnem pristopu veseli druženja z nami ravno tako, kot mi z njim.

 

Uvodnih nekaj ur preživimo izključno s konjem na tleh, da spoznamo principe njegovega razmišljanja in našega nadaljnega delovanja, naslednje učne ure pa so sestavljene iz dveh delov, in sicer najprej delamo s konjem na tleh (igranje s konjem), nato pa se v drugem delu še povzpnemo na njegov hrbet, če smo skupaj s konjem za to pripravljeni. V ospredju učenja je premagovanje ovir na področjih samozavedanja in lastne motorike ter komunikacije in usklajevanja v gibanju s konjem.

 

 

Rojstnodnevna zabava s konji
 

Otroci od 5 do 16 let

max 15 otrok

Kaj pa praznovanje rojstnega dne malo drugače?

 

V naravi in ob družbi konj vam priredimo zabavo, ki je polna novih doživetij in vsekakor drugačna od tistih, ki smo jih že vajeni. V rokavu poleg norčij s konji in vodenega jahanja skrivamo še kup zanimivih iger s konjsko tematiko, na koncu pa presenečenje, ki bo marsikomu pognalo kri po žilah. Nekdo je namreč na ranču nekaj skril in mi potrebujemo vašo pomoč pri iskanju...

 

Za animacijo in zabavo poskrbimo mi, za pijačo, jedačo in torto, pa vi!

 

Vsake šolske počitnice (razen Božičnih in novoletnih praznikov) na ranču prirejamo počitniške tabore s konji, kjer vam zagotovimo dnevno varstvo in brezskrben odhod v službo tudi v teh dneh, vašim otrokom pa nepozabno preživaljanje počitnic in nove prijetne spomine, ki bodo še dolgo risali nasmeh na njihovih licih, tudi, ko bodo že zdavnaj spet v šolskih klopeh.

 

Od zgodnjih jutranjih ur, pa vse do poznega popoldneva, se na ranču družimo s konji, se učimo dela z njimi in jahamo, poskrbimo zanje ter jih razvajamo, poleg tega pa sklepamo nova poznanstva in prijateljstva ob družabnih igrah, športnem in umetniškem udejstvovanju ter predvsem preživaljanju prostega časa v stiku z naravo.

 

Poleg konjev in konjske zabave pa nudimo tudi v poletnih mesecih hlajenje v senčnem zavetju našega gozdnega kraljestva, osvežitev v majhnem otroškem bazenu, ter v hladnejših mesecih zavetje tople sedlarne. Poskrbimo tudi za polne želodčke s hrano in pijačo preko celega dne (zajtrk, kosilo, popoldanska malica).

 

 

Darilni boni

Odlično darilo za vse ljubitelje konj, ne glede na starost in velikost!

 

© 2015 by Ajda Mav, s.p.