Hi, konjiček!
 
Otroci od 6 do 7 let
Poni, moj prijatelj
 

Otroci od 2 do 5 let

Otroci lahko s spoznavanjem konj pri nas začnejo že zelo zgodaj, saj verjamemo, da se za vsakega konjskega navdušenca, pa še tako majhnega, najde primeren čas, način in konjiček, ki bo za vedno spremenil njegov pogled na svet konj. Ker pa so si otroci različni in so poleg tega pri eni starosti sposobni drugače doživljati, se učiti in razumeti, kot pri drugi, so naši programi v prvi vrsti prilagojeni po starosti, nato pa vsak program nadaljnje prilagodimo še po nekaj uvodnih urah, ko vidimo kakšne so vaše in otrokove želje ter zmožnosti.

 

Ker otroci pri nas dobijo obsežno izkušnjo druženja in spoznavanja s konjem ter učenja dela z njim ter jahanja, ne bi mogli tega poimenovati le šola jahanja, ampak šola naravnega konjarstva. Poleg tega, da pri učenju sledimo principom naravnega konjarstva, je tudi oprema, ki jo uporabljamo pri delu s konji in jahanju, drugačna - nežnejša in konju prijaznejša, naš moto pa je: Spoštuj konja, ga ceni in neguj!

Za otroke

Otroci od 5 do 8 let se že lahko spopadejo s prvimi izzivi učenja dela s konji in jahanja po principu naravnega konjarstva, vendar je podajanje znanja v tem obdobju še vedno zelo postopno in vedno prilagojeno posamezniku, še posebej glede na čas zmožnosti biti pozoren in zbran ter zanimanje za delo s konjem.

 

Z otroki spoznavamo konje preko čiščenja, vodenja, crkljanja in božanja, začnemo pa tudi z osnovami spoznavanja konjskega vedenja in odzivanja ter vodenim jahanjem po maneži ali vodenim sprehodom v naravo.

 

Vsake šolske počitnice (razen Božičnih in novoletnih praznikov) na ranču prirejamo počitniške tabore s konji, kjer vam zagotovimo dnevno varstvo in brezskrben odhod v službo tudi v teh dneh, vašim otrokom pa nepozabno preživaljanje počitnic in nove prijetne spomine, ki bodo še dolgo risali nasmeh na njihovih licih, tudi, ko bodo že zdavnaj spet v šolskih klopeh.

 

Od zgodnjih jutranjih ur, pa vse do poznega popoldneva, se na ranču družimo s konji, se učimo dela z njimi in jahamo, poskrbimo zanje ter jih razvajamo, poleg tega pa sklepamo nova poznanstva in prijateljstva ob družabnih igrah, športnem in umetniškem udejstvovanju ter predvsem preživaljanju prostega časa v stiku z naravo.

 

Poleg konjev in konjske zabave pa nudimo tudi v poletnih mesecih hlajenje v senčnem zavetju našega gozdnega kraljestva, osvežitev v majhnem otroškem bazenu, ter v hladnejših mesecih zavetje tople sedlarne. Poskrbimo tudi za polne želodčke s hrano in pijačo preko celega dne (zajtrk, kosilo, popoldanska malica).

 

 

Že, ko se pojavi prva želja po stiku s konjem, smo za vas tukaj mi! Za vaše najmlajše kobacavčke smo pripravili poseben program spoznavanja konja in preživljanja časa z njim, z majhnim uvodom v jahanje. Ker se otroci pri teh letih še razvijajo, tako telesno, kot umsko, je program zelo nezahteven, temelji predvsem na izkušanju čutenja konja skozi božanje, crkljanje in pomoč pri čiščenju (krtačenje, glajenje, itd.), ponuja pa tudi delno preživet čas v sedlu z vodenim sprehodom v maneži ali v naravo.

V korak s konjem
 

Otroci od 8 do 18 let

Počitniški tabor s konji
 

Otroci od 5 do 16 let

max 10 otrok

Kaj pa praznovanje rojstnega dne malo drugače?

 

V naravi in ob družbi konj vam priredimo zabavo, ki je polna novih doživetij in vsekakor drugačna od tistih, ki smo jih že vajeni. V rokavu poleg norčij s konji in vodenega jahanja skrivamo še kup zanimivih iger s konjsko tematiko, na koncu pa presenečenje, ki bo marsikomu pognalo kri po žilah. Nekdo je namreč na ranču nekaj skril in mi potrebujemo vašo pomoč pri iskanju...

 

Za animacijo in zabavo poskrbimo mi, za pijačo, jedačo in torto, pa vi!

 

Rojstnodnevna zabava s konji
 

Otroci od 5 do 16 let

max 15 otrok

Naš osnovni učni program je celostno učenje dela s konji in jahanje po principih naravnega konjarstva. Ta pristop do konja vključuje spoznavanje konja v celoti, njegovo razmišljanje, način odzivanja in sporazumevanja, kar spoznamo preko dela na tleh, nato pa tudi tehnike jahanja, ki upošteva vse prej osvojene principe in tako jahaču, kot konju, nudi prijetno jahalno izkušnjo.

 

Spodbujamo gradnjo odnosa s konjem, ki temelji na medsebojnem zaupanju in spoštovanju ter razumevanju, da konj ni samo orodje za dosego cilja ali hrbet, ki nas mora prenašati naokoli, temveč živo bitje, ki se ob pravilnem pristopu veseli druženja z nami ravno tako, kot mi z njim.

 

Uvodnih nekaj ur preživimo izključno s konjem na tleh, da spoznamo principe njegovega razmišljanja in našega nadaljnega delovanja, vsaka naslednja učna ura pa je sestavljena iz dveh delov, in sicer najprej delamo s konjem na tleh (igranje s konjem), nato pa se v drugem delu še povzpnemo na njegov hrbet.

 

Odlično darilo za vse ljubitelje konj, ne glede na starost in velikost!

 

Darilni boni

© 2015 by Ajda Mav, s.p.